HISTORIA

Tommy, Assar och Bengt arbetade tidigare som servicetekniker på LM Telematerial AB men kände efter en tid att dom ville gå vidare och startade då S.E.W. Tele & Elektronikservice AB.

Sandström, Tommy
Ersbjörnsson, Assar
Westlund, Bengt
 

sewhistoriaS.E.W. Tele & Elektronikservice AB etablerades i en fd. mjölkaffär i Midsommarkransen. Serviceverksamheten började med Karolinska Sjukhuset och därefter Södersjukhuset som första kunder. Efter en tid anställdes även montörer för installationer av teleanläggningar.

I mitten av 80-talet flyttade S.E.W. till nya stora lokaler på Hövdingagatan i Aspudden.

S.E.W. hade även konstruktion och tillverkning av driftlarm (SEW Tablån) som installerades på många sjukhus, skolor och förskolor.

I slutet av 80-talet var det dags för flytt igen och denna gång blev det till våra nuvarande adress Kistvägen 16-18 i Enskede. Verksamheten fortsätter med försäljning, installation och service av teleanläggningar med tyngdpunkt på brandlarm.

I slutet av 90-talet slutar man med tillverkning av driftlarm (SEW 4000). I mitten av 2000-talet går Assar, en av delägarna i pension och Direcoms serviceenhet av teleutrustning läggs ned och köps in av S.E.W. med Knut-Åke Hallebro som tekniker.

När 2000-talet går mot sitt slut går även Tommy i pension men finns kvar i företaget för att kunna bidra med sitt kunnande. Ett par år senare avlider Bengt och arbetsledaren Hans Lejonman tar över med kollegornas samtycke och driver verksamheten vidare med tele och brandlarm som ett produktoberoende företag.